VIROVITICA U PLAVOM: Polaznici i učenici COOR-a šetnjom gradom i posjetom Gradskoj upravi obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Glavna skupština Ujedinjenih naroda za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu odabrala je 2. travnja čime želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života. Taj dan cijeli ovaj tjedan obilježava i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Započeli su ga danas šetnjom po gradu te su posjetili i Palaču Pejačević gdje ih je dočekao gradonačelnik Ivica Kirin, njegova zamjenica Vlasta Honjek Golinac te pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

IMG f13dcd283c44dff45159477af5cbee73 V

Polaznici i učenici Centra sa svojim su učiteljicama i odgajateljicama u plavim majicama i s plavim balonima otpjevali i nekoliko pjesmica te prenosili poruku „Jednaki u različitostima“. – Ove godine mi smo se Svjetski dan svjesnosti o autizmu odlučili obilježiti različitim aktivnostima kroz cijeli tjedan gdje smo nastojali osigurati aktivnosti za djecu i roditelje, ali i za osnaživanje nas stručnjaka – istaknula je ravnateljica Centra Margarita Kovačević. Važnost ovog dana istaknuo je i gradonačelnik Ivica Kirin. – U čast Svjetskom danu svjesnosti o autizmu odlučili smo Palaču Pejačević „osvijetliti“ u plavo te poručiti da Virovitica stoji iza te djece i njihovih roditelja te da se moramo kao društvo senzibilizirati prema onima kojima je to najpotrebnije – zaključio je gradonačelnik Ivica Kirin. (www.icv.hr, žđ; foto: Martina Bašić)

Skip to content