Virovitica među dvadeset gradova koji pokreću Hrvatsku

viroviticaHrvatsko izdanje magazina Forbes u svom je svibanjskom broju objavilo listu dvadeset najuspješnijih gradova koji pokreću Hrvatsku, a među njima je na sedamnaestom mjestu i Virovitica. U analizu su uvršteni financijski podaci poduzetnika kao i efikasnost gradske uprave.

Tradicionalno Forbesovo istraživanje o gradovima koji pokreću Hrvatsku provedeno je i ove godine, s tim da je metodologija nadopunjena tako da su dodani pokazatelji koliko sredstava lokalna samouprava troši na subvencioniranje lokalnih poduzeća te koliko novaca po stanovniku troši na zaštitu okoliša, socijalnu skrb, obrazovanje, zdravstvo, kulturu, rekreaciju, religiju i unapređivanje stanovanja.

Sve navedeno pokazuje kako gradska uprava pametnim strateškim odlukama i ulaganjima može pospješiti poslovanje poduzetnika, a time i pridonijeti povećanju kvalitete života građana, istaknuto je u istraživanju.

Na prvom mjestu nalazi se Sveta Nedjelja, zatim Zagreb, Poreč, Pula, Koprivnica, Bakar, Varaždin, Velika Gorica, Čakovec, Samobor, Karlovac, Sv. Ivan Zelina, Rovinj, Vukovar, Novigrad, Rijeka, Virovitica, Požega, Osijek i Jastrebarsko.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo rezultatima istraživanja koja pokazuju da se osim po tome što je osim po transparentnosti rada Grad Virovitica nalazi u samom vrhu i po efikasnosti rada te što je jedan od gradova koji pokreću Hrvatsku.

(foto:K.Toplak)

Skip to content