Virovitica među prvima dobiva Program upravljanja zaštitom okoliša

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U virovitičkoj Gradskoj upravi danas će se održati sastanak radneskupine koja se po drugi put sastaje sa ciljem izrade Programaupravljanja zaštitom okoliša. Ovaj dvodnevni radni sastanak dio jePhare 2005 projekta vezanog za zaštitu okoliša i proces proširenja poprijedlogu Europske komisije. Opći cilj projekta je poboljšatisposobnost lokalnih i regionalnih vlasti u primjeni okolišnogzakonodavstva.U virovitičkoj Gradskoj upravi danas će se održati sastanak radne skupine koja se po drugi put sastaje sa ciljem izrade Programa upravljanja zaštitom okoliša. Ovaj dvodnevni radni sastanak dio je Phare 2005 projekta vezanog za zaštitu okoliša i proces proširenja po prijedlogu Europske komisije. Opći cilj projekta je poboljšati sposobnost lokalnih i regionalnih vlasti u primjeni okolišnog zakonodavstva. Projekt će prvenstveno biti usredotočen na područje zraka, buke, otpada i voda u urbanim područjima, a grad Virovitica odabran je kao jedan od četiri pilot područja.

Osim Virovitice, programe će izraditi Split, Zadar i Čakovec. U cilju izrade Programa za grad Viroviticu imenovana je radna skupina u sastavu gradonačelnik Zvonko Kožnjak, dipl.ing.građ. Branimir Bukvić, pročelnik Odjela za prostorno uređenje i komunalne djelatnosti, dipl.ing.geol. Damir Marenić, Stručni suradnik za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo, dipl.ing.agr. Dinko Rujer, stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, dipl.iur. Tomislav Tolušić, Upravni odjel za gospodarstvo i razvoj, dipl. inž. biologije Zlata Karlović, stručni suradnik za zaštitu okoliša i prirodne vrijednosti Virovitičko-podravske županije, dipl.ing.arh. Jasna Baranjec Keserica, Zavod za prostorno uređenje Virovitičko-podravske županije, mr. Mirjana Kepec, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Nedjeljka Županić, Ekološko društvo Virovitica.

Radna skupina će tijekom godine proći obuku i zajedno s konzultantima tvrtke COWI iz Danske, Ministarstva zaštite okoliša, Instituta za međunarodne odnose, Instituta građevinarstva iz Zagreba, izraditi Program upravljanja zaštitom okoliša.

Skip to content