Virovitica i ove godine u akciji „Sat za planet Zemlju“: U subotu, 24. ožujka na sat vremena gasi se javna rasvjeta

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

„Sat za planet Zemlju“ će u subotu, 24. ožujka, ponovno ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu. Ovoj najvećoj svjetskoj globalnoj inicijativi protiv klimatskih promjena koja je 2007. godine pokrenuta u Australiji, a organizira je Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF), i ove će se godine pridružiti Grad Virovitica koji je od samih početaka dio akcije. Tako će na području grada od 20,30 do 21,30 sati biti ugašena javna rasvjeta. Pozivamo sve naše sugrađane da se pridruže ovoj volonterskoj akciji te u navedenom vremenu ugase svjetla u kućanstvima i tvrtkama kako bismo pokazali svjesnost o važnosti štednje energije i očuvanja prirode za sljedeće generacije.

U našoj regiji WWF će kroz Sat za planet Zemlju istaknuti povezanost bioraznolikosti i klimatskih promjena. Sloganu ‘Connect2Earth’ WWF dodaje ‘Connect2Rivers’ i cijelu inicijativu usmjerit će na zaštitu slatkovodnih ekosustava i važnih rijeka. U Hrvatskoj je inicijativa usmjerena na zaštitu rijeke Drave.

Inače, u akciji je prošle godine sudjelovalo više od 7.000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta s milijunima sudionika na svih sedam kontinenata. (virovitica.hr, croatia.panda.org; foto: Ilustracija)

Skip to content