Virovitica gradi najvećeg snjegovića

Kao i mnoge stvari tako se i izgradnja najvećeg snjegovića dogodila potpuno spontano. Čekajući na kartu više na gradskom klizalištu djeca su jednog dana uzela lopate u svoje ruke i počela sa izgradnjom velikog snjegovića.1 1231747016Kao i mnoge stvari tako se i izgradnja najvećeg snjegovića dogodila potpuno spontano. Čekajući na kartu više na gradskom klizalištu djeca su jednog dana uzela lopate u svoje ruke i počela sa izgradnjom velikog snjegovića. Vidjevši silnu želju da naprave maksi snjegovića radnici zaposleni na klizalištu pritekli su djeci u pomoć i zajedno sa njima krenula je jedna priča koja traje eto već gotovo dva tjedna. Prvotna ideja bila je napraviti najvećeg snjegovića u našem gradu, ali naravno da se tu nije stalo i malo po malo i snjegović je dobio zapreminu gotovo 40 kubnih metra snijega. Sve to dobiva dodatno na vrijednosti kada se zna da je sve ovo vrijeme u našem gradu napadalo najviše sedam centimetara snijega, a sada ga ima samo oko četiri centimetra.

Snijeg se do snjegovića dovozio na razne načine, a svakako najteže ga je bilo donositi lopatama, na kolicima kao i na sve druge moguće načine ističu radnici na klizalištu.
Iako se još uvijek ne zna kada će naš snjegović biti završen već sada se može odati priznanje svima koji su u toj priči sudjelovati, jer sama činjenica da se je sakupilo toliko snijega dovoljno sve govori.
Pronašli smo podatak da je u Gorskom kotaru izgrađen najveći snjegović u visini od 5,30 metara, no tamo ima bar deset puta više snijega, a ovaj naš ga je već sada po svojoj visini prerastao.

Da se ni tu ne bi stalo u Turističkoj zajednici Grada Virovitice su si dali truda da izgrade i mali zid oko samog snjegovića unutar čijih zidina se već sada igraju brojna djeca, a sada se radi na nabavci svih onih dodataka koje velike grude snijega čine snjegovićem.

Zamolili smo i predsjednika Turističke zajednice Grada Virovitice Zdenka Hercigonju da nam da još pokoji podatak o našem budućem snjegoviću, no on je ostao tajanstven jedino je istakao da za ovo dječje veselje prvenstveno treba zahvaliti kako samoj djeci tako prije svega i radnicima na klizalištu koje su u svoje slobodno vrijeme umjesto da se ugriju u kućicama ili odu svojim kućama gradili i još uvijek grade ovo veliko veselje samo sa jednim ciljem, kako bi našoj djeci uljepšali ove hladne zimske dane.

2 1231747031

Skip to content