Virovitica grad budućnosti – čak 7 novih investitora stiže u virovitičke poduzetničke zone

domusNa sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena je Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju građevinskih parcela (zemljišta) i objekta u poduzetničkim zonama grada Virovitice.

Kako je o raspisivanju javnog natječaja rekao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj grada Virovitice Matija Mustač pisma namjere poslalo je sedam investitora. Šest investitora namjerava u virovitičkim poduzetničkim zonama pokrenuti proizvodnju dok je jedan poduzetnik zainteresiran za otvaranje skladišta. Na taj način broj novih investitora popeo se je na 36 koji namjeravaju realizirati 39 projekata.

Gradonačelnik Ivica Kirin uz naglasak na činjenicu da je glavni interes grada poticati proizvodnju jer stvara nove vrijednosti ustvrdio je da je Virovitica trenutno poduzetnička oaza u Hrvatskoj. Povukao je i paralelu sa gradom Zabokom koji se često navodi kao najbolji primjer gospodarskog razvitka podsjetivši da je u Virovitici 2003. godine nije zatekao gotovo ništa dok je u Zaboku već 1997. godine otvorena prva poduzetnička zona.

– Kada sam došao na mjesto gradonačelnika Virovitice 2003. godine u Zaboku je već gotovo 170 ha bilo spremno za gospodarstvenike. Od tada do danas uspjeli smo otvoriti 6 poduzetničkih zona u kojima je zaposleno oko 600 ljudi , a kontinuiranim radom stvorili odličnu poduzetničku klimu koja je stvorila veliku zainteresiranost poduzetnika te će realizacija novih projekata u skoroj budućnosti rezultirati otvaranjem 500 novih radnih mjesta.

Skip to content