Virovitica domaćin svjetskog kuglačkog kupa 2011.

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Ivica Kirin potvrdio je da je Međunarodna kuglačka federacija izabrala Grad Viroviticu za domaćina Svjetskog kupa u kuglanju…Gradonačelnik Ivica Kirin potvrdio je da je Međunarodna kuglačka federacija izabrala Grad Viroviticu za domaćina Svjetskog kupa u kuglanju 2011. godine. Svjetski kup je uz svjetsko prvenstvo najveća međunarodna kuglačka priredba na kojoj sudjeluje više od 500 najboljih kuglača sa svih strana svijeta.

– Grad Virovitica je poslao Međunarodnoj kuglačkoj federaciji dopis u kojemu smo izrazili želju da budemo domaćini ove velike svjetske kuglačke priredbe. Možemo biti izuzetno zadovoljni što je naša kandidatura prihvaćena i što će grad Virovitica biti domaćin tako velikog i značajnog događaja – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

O tom velikom sportskom događaju, najvećem ikada organiziranom u Virovitici na sjednici Gradskog poglavarstva govorio je i njegov član i predsjednik Turističke zajednice grada Virovitice Zdenko Hercigonja.

– Na otvaranju kuglane u Virovitici u razgovoru sa glavnim tajnikom Kuglačkog saveza Hrvatske došlo je do ideje kako bi Virovitica mogla biti domaćin Svjetskog kuglačkog kupa. Proteklog vikenda u Rumunjskoj na sastanku Kuglačke svjetske federacije za organizaciju kupa našle su se kandidature Njemačke, Francuske i Hrvatske, tj. grada Virovitice. S glasovima 11 naprama 7 Hrvatska je dobila tu organizaciju. Na kupu će sudjelovati oko 16 muških i 14 ženskih ekipa, odnosno dvadesetak nacija. Samo natjecanje trajat će 5 dana, od kojih se prva tri dana odnose na kvalifikacije, četvrti dan za su polufinala, a posljednji dan finalna natjecanja. Sada se moramo odlučiti hoćemo li graditi osmerostaznu kuglanu ili ćemo kao neki drugi gradovi u nekoj od dvorana postaviti montažnu kuglanu. Jedan od uvjeta je da u krugu od 55 kilometara osiguramo 400 ležajeva, što sada već imamo, a do 2011. bit će ih i više. Znači od davnog Svjetskog prvenstva u rukometu B skupine, grad Virovitica organizacijom kupa ulazi u krug gradova organizatora tako velike priredbe – kazao je Zdenko Hercigonja dodajući kako je ovo još jedna velika promidžba našega grada.

Prema njegovim riječima taj projekt ne zahtjeva neke velike izdatke, a s druge strane iz iskustva drugih gradova u organizaciji takvih velikih priredbi, mogućnost za zaradu je velika.

(Zlatko Ciprijanović/Virovitički list)

Skip to content