Virovitica domaćin smotre puhačkih orkestara

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradska glazba Virovitica danas je bila domaćin 29. smotre Savezaamaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje na kojoj se okupiloviše od 300 glazbenika u 9 orkestara koji se zajedno natječu za plasmanna državno natjecanje. Iako je kiša spriječila mimohod gradskim ulicama i nastup orkestara napozornici ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, natjecanjeje održano u Kazalištu Virovitica, a otvorio ga je gradonačelnikVirovitice Zvonko KožnjakGradska glazba Virovitica danas je bila domaćin 29. smotre Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje na kojoj se okupilo više od 300 glazbenika u 9 orkestara koji se zajedno natječu za plasman na državno natjecanje.

Iako je kiša spriječila mimohod gradskim ulicama i nastup orkestara na pozornici ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, natjecanje je održano u Kazalištu Virovitica, a otvorio ga je gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak.

Na natjecanju su nastupili orkestri iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Požege,Kutjeva, Đurđenovca, Našica, Valpova, Županje, Vinkovaca i Virovitice. Gradska glazba Virovitica dobila je domaćinstvo smotre prvenstveno zbog 125. obljetnice rada i djelovanja, ali i zbog dobrog plasmana u Kutjevu 2007. godine.

Skip to content