Virovitica će u subotu i nedjelju biti domaćin PH u powerliftingu i bench pressu, uz rekordan broj natjecatelja – 181

U subotu i nedjelju Virovitica će biti domaćin, do sada najvećeg, 11. Prvenstva Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, za koje je prijavljen 181 natjecatelj, od čega će biti 60 djevojaka, iz 25 hrvatskih klubova. Tim povodom, predsjednika Međunarodnog powerlifting saveza Gaston Parage, uz predsjednika Hrvatskog powerlifting saveza Danijela Škopeca i glavnog tajnika HPS-a te predsjednika Powerlifting kluba Virovitica Dražena Moslavca, u službenom posjetu primili su virovitičko-podravski župana Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Uz njih, bili su tu i Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica gradonačelnika Virovitice i Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije. Natjecanje će se održavati u Sportskoj dvorani OŠ Ivana Brlić Mažuranić.

Župan Andrović i gradonačelnik Kirin, upoznali su predsjednika Gastona Paragu s karakteristikama Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, naglasili važnost sporta, posebno powerliftinga i bench pressa, koji u Virovitici unazad nekoliko godina bilježi sjajne rezultate, a jedan od najvećih je osvajanje zlatne svjetske medalje Kristine Horvat na nedavno održanom SP u bench pressu u Švedskoj.

Predsjednik Gaston Parage, koji dolazi iz Luxembourga, u Virovitici je bio i 2017. godine, a ovom prigodom je podcrtao vidne pozitivne promjene koje se mogu vidjeti u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji u odnosu na to doba. Svečano otvorenje natjecanje je u subotu u 8,30 sati. Organizator je Powerlifting klub Virovitica uz podršku Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Sportske zajednice VPŽ, Sportske zajednice Grada Virovitice…

U subotu su na rasporedu natjecanja iz powerliftinga, a u nedjelju je na redu bench press. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content