Virovitica će 27. i 28. travnja biti domaćin STEM FEST-a Slavonija

U organizaciji Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, te uz potporu Virovitičko-podravske županije, 27. i 28. travnja, ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, održat će se STEM FEST Slavonija. Riječ je o dvodnevnom događaju koji će okupiti 150 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije.

Cilj je popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće popularizacije građana u četiri slavonske županije (Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska), kao i okupiti djecu, mlade i građane u četiri slavonska grada Slavonski Brod, Požega, Virovitica i Vukovar, te im omogućiti sudjelovanje u edukativnim aktivnostima usmjerenima na STEM područje. Nositelj projekta je Dječji kreativni centar DOKKICA, čije predstavnice su se sastali s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martinom Bunić i njenim suradnicama.

STEM u hrvatskim školama u ovom trenutku znači razvoj različitih kompetencija kod učenika, odnosno njihovo savladavanje vještina učenja, korištenje tehnologija, rješavanje problema, inovativnost, kritičko razmišljanje, timski rad, suradnja, prilagodljivost, društvena i kulturološka osviještenost – čulo se na ovom sastanku.

(vpz.hr)

viber slika 2023 02 08 21 13 55 690

Skip to content