Viroexpo obišlo 23.400 posjetitelja,a subota je bila najposjećeniji dan u povijesti sajma sa 10.600 posjetitelja

viroexpo 22Od 24. do 26. siječnja u Virovitici je održan 19. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji je okupio do sada rekordan broj izlagača, čak 782. Na sajmu su sudjelovali izlagači iz 25 zemalja svijeta, a zemlja partner je bila Kraljevina Nizozemska. Viroexpo je ukupno obišlo 23.400 posjetitelja, a subota je bila najposjećeniji dan u povijesti sajma, kada je sajmom prošlo ukupno 10.600 posjetitelja.

Događanja vezana uz sajam započela su u četvrtak gospodarskim forumom na kojemu je predstavljena zemlja partner Kraljevina Nizozemska te izložbom fotografija poznatog nizozemskog fotografa Berta Teunissena. U petak, 24. siječnja, na prigodnoj svečanosti sajam je otvorio ministar Gordan Maras, a u nastavku dana održana su brojna stručna predavanja u organizaciji Veleposlanstva Nizozemske.

Subota je bila najposjećeniji dan, podijeljeno je ukupno 4500 porcija lovačkog paprikaša, održana su brojna stručna predavanja, a na sajamskoj pozornici održan je bogat kulturno-umjetnički program. Potpisana je i Izjava o suradnji Virovitičko-podravske županije i kosovskih općina Orahovac i Shtimje.

Slično je bilo i u nedjelju, kada je umjesto lovačkog posjetiteljima podijeljen fiš paprikaš i šaran na rašljama, a na pozornici održan zabavni program iz kojeg valja izdvojiti vatreni nastup Plesnog centra «Creative box» Martine Presečan.

Podsjetimo, pokrovitelji 19. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo bili su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Organizatori i pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije. Tehnički realizator sajma je tvrtka Viroexpo d.o.o. (vpz.hr;

Skip to content