VIROEXPO 2022. Otkrivamo tko se krije ispod maske simpatičnog Virka s kojim su se fotografirali brojni posjetitelji

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Od petka, 2. rujna, do nedjelje, 4. rujna, odnosno za cijelo vrijeme trajanja Viroexpa 2022. podijelio je stotine petica i ljubazno i strpljivo pozirao s jednako toliko velikih i malih posjetitelja. Obilazio je štandove, mahao i unio poseban duh u ovogodišnji sajam.

On je Virko, maskota Viroexpa 2022., a tko se nalazi iza simpatičnog visokog žuto-zelenog lika sa šeširom, otkrivamo vam sada nakon njegove zadnje odrađene smjene.

Ja sam Luka Moslavac iz Virovitice, student sam na FERIT-u u Osijeku i imam 20 godina. Virko je prva maskota koju sam oživio i drago mi je što su se uz male posjetitelje, s Virkom fotografirali i oni odrasli. Djeca su reagirala različito, neka su bila otvorena i odmah su stala uz mene za fotografiju, a neke su roditelji trebali ohrabriti, pa su i oni stali s njima u kadar – ispričao nam je vrijedni Luka koji je u tri dana prošao brojne kilometre u šetnji sajamskim stazama.

Ispod bogatog kostima od pliša nije bilo lako disati, pa je Luka za potrebe Virka nosio specijalnu opremu za sportaše, koja upija znoj i koja mu je pomogla da po desetak sati, uz povremene pauze, bude maskota sajma.

Drago mi je što su maskotu svi objeručke prihvatili, pa sam imao priliku i upoznati brojne ljude, ali i isprobati različite delicije. Mislim da ništa nisam preskočio – isprobao sam, čini mi se, sve, od mesa do kolača i sokova i hvala svima koji su mi to omogućili – simpatično kaže Luka.

(www.icv.hr)

Skip to content