Viroexpo 2019.: Virovitički vrtićarci dan započeli “Mednim doručkom s hrvatskih pčelinjaka”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu 24. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019., Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez za virovitičke vrtićarce pripremili su pravu poslasticu – Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

U doručku su im se pridružili potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos.

Cilj ove manifestacije je promocija domaćeg meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije “Med hrvatskih pčelinjaka”, kao i ostalih domaćih proizvoda s hrvatskih farmi i polja.

Kroz “Medni doručak” pokušavamo na sajmovima, u školama i svim drugim mjestima gdje god možemo promovirati hrvatski med. Imamo nacionalnu staklenku koja je posebno označena i posebno dizajnirana, imamo vrhunske proizvođače meda i smatram da upravo promociju meda moramo raditi kroz najmlađe naraštaje, kroz naše klince u vrtićima, kroz djecu u osnovnim školama jer su oni ti koje zapravo moramo naučiti koliko je med zdrav i koliko je koristan, pogotovo kad je kvalitetan i domaći – istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

O svemu tome govorio je i Željko Vboc, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza.

Želimo popularizirati med kao zdravu hranu, a to prvenstveno krećemo od mlađih naraštaja, školaraca i vrtićaraca. Cilj je popularizirati hrvatski med kao izrazito kvalitetan proizvod, daleko viših kategorija kvalitete nego što je to uvozni med – rekao je Vrbos. (www.icv.hr, ml, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content