VIROEXPO 2019: Najboljim vinarima uručena odličja i priznanja, pogledajte tko su naši zlatni vinari

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Udruga vinogradara i voćara “Sveti Vinko” iz Virovitice i ove je godine u okviru sajma Viroexpo organizirala izložbu vina i dodjelu priznanja. Stručna komisija enologa prošlog mjeseca ocijenila je 122 uzorka vina.

– Sva vina su izložena na našem štandu na Viroexpu. Za sve vinare je ovo velik događaj jer su dobili rezultate i ocjenu svoga cjelogodišnjeg rada. Unatoč teškoj godini koja je iza vinogradara, u podrumu se pokazala stručnost i znanje naših vinara i podrumara tako da su unatoč lošoj godini ocjene dobre – rekao je predsjednik Udruge Mato Anić.

Priznanja najboljim vinarima dodijelili su zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak i direktor sajma i županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Bojan Mijok.

– Kroz ovo ocjenjivanje vina i svečanu dodjelu priznanja potičemo naše vinare da stvore što bolja vina. Mogu reći da u nekoliko zadnjih godina na području naše županije nema vinara koji ima loše vino – rekao je Bojan Mijok.

Zlatna vina ove godine imaju:
Frankovka: Hrvoje Miler
Graševina: Zdenko Janči, Franjo Fašaić, Podrum Vineda (2 uzorka), Mirko Zdeličan, Marija Kufner, Petar Perica, Mario Kesak, Franjo Horak, Zoran Raptavi (2 uzorka), Željko Cenger, Josip Blažević, OPG Kaladić, Ivan Horak, Mladen Vranek, Alen Ban, Niko Gomerčić, Hrvoje Jugović, Franjo Šušenj, Boljevčan-Jegdić
Kerner: Boris Bobonj
Mješavina bijelih sorata: Marija Kožar, Jasminka Kovač, Zlatko Patačko, Renata Pavlović
Pinot sivi: Marija Kufner
Rizling rajski: Petar Perica, Zlatko Barčan
Sauvignon: Mladen Dijaković
Vino maline: Marijo Sesvečan
Vino višnje: Željko Sudarić, Zoran Bačar, Sanja Gomerčić Gvojić, Ivan Teskera, Goran Iličić.

Sve ocjene možete pogledati ovdje – VINCEKOVO – Katalog izlagača 2019. (www.icv.hr, foto: Matija Rođak)

Skip to content