Viroexpo 2019: Na ovogodišnjem sajmu posjetitelji će moći vidjeti „električni traktor“ koji će u Viroviticu doći iz Slovačke

Manje je od mjesec dana do početka 24. međunarodnog sajma Viroexpo koji će se u Virovitici održati od 15. do 17. ožujka. U ta tri dana, posjetitelji će moći vidjeti zanimljive eksponate, a jedan od zanimljivijih, bit će i „električni traktor“. Traktor dolazi iz Slovačke, a predstavit će ga tvrtka Etractor iz Žiline. Radi se o model ET 2000.

Međunarodni sajam Viroexpo održat će se u novoj multifunkcionalnoj hali koja se u sklopu razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede o Virovitičko-podravske županije. Bit će to prvi projekt koji je realiziran kroz ovaj Razvojni sporazum.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma.

Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka. (www.vpz.hr, Fotografija: www.etraktor.sk)

Skip to content