Viroexpo 2012: Osam dana prije početka sajma, popunjena su sva mjesta

viroexpo kocka468Usprkos krizi sajmova koja je u proteklih nekoliko godina ugasila nekoliko eminentnih gospodarskih manifestacija ovog tipa, za ovogodišnji, 17. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2012, koji će se u Virovitici održavati od 20. do 22. siječnja, interes je nadmašio sva očekivanja jer slobodnog četvornog metra za nekog od novih/starih izlagača – više nema.

Prema riječima Igora Androvića, direktora Viroexpo-a tehničkog organizatora sajma, prijave izlagača za Viroexpo 2012 su zaključene.

I dok se zbraja konačna brojka izlagača za Viroexpo 2012, poznato je kako će se ove godine sajam održavati na 300 četvornih metara više zatvorenog prostora nego prošle godine. Prema tome, izlagači ovogodišnjeg Viroexpo-a, koji će se održavati Sajamskom prostoru u Vukovarskoj 13 u Virovitici, posjetiteljima će se predstaviti na ukupno 23.150 četvornih metara (8.150 zatvorenog i 15.000 četvornih metara otvorenog izlagačkog prostora).

Ovo je još jedan dokaz da je Viroexpo tijekom svih ovih godina izrastao u treći sajam takve vrste u Hrvatskoj, premašivši njene granice postavši regionalni i međunarodni sajam, sajam koji je u vrijeme recesije i krize doživio procvat kako po broju izlagača, broju zemalja, ukupnoj površini, što je jasan znak da se veliki trud organizatora sajma višestruku isplatio.

Podsjetimo, 17. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2012 održavati će se pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i resornih ministarstava. Sajam će se održavati u organizaciji i pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, HGK Županijske komore Virovitica, HOK Područne obrtničke komore VPŽ i Turističke zajednice VPŽ, u tehničkoj realizaciji tvrtke Viroexpo d.o.o. Virovitica, Na 17. Viroexpu sudjelovat će izlagači iz 20 zemalja odnosno: Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Indije, Italije, Kine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske i Ukrajine. Zemlja partner je Ukrajina.
(www.vpz.hr)

Skip to content