VIRKAS 2021. Ravnatelj kazališta: Zbog mjera smo odustali od uobičajenog termina, ali ovogodišnji VIRKAS definitivno će se održati

Kazalište Virovitica prošle je godine proslavio svoja dva velika jubileja, svoj 75. rođendan i 120 godina kazališnog života u Virovitici i to na najbolji mogući način, svojim prepoznatljivim i jedinstvenim kazališnim susretima “VIRKAS” i to 16. izdanjem.

Iako su ljubitelji kazališta na ovom području željno iščekivali početak veljače i 17. Izdanje VIRKAS-a, zbog epidemioloških mjera neće biti održano u redovnom terminu, no iz Kazališta nisu odustali.

Suludo je sada išta pokušavati organizirati jer mjere gotovo ništa ne dopuštaju. Tako smo odustali od svog uobičajenog termina, ali radimo pripremu, zapravo mogu reći da smo već i spremni i samo čekamo da te mjere popuste. Nekakav cilj je da bi ovogodišnji VIRKAS organizirali u svibnju ili lipnju, ali definitivno će ga biti jer to je festival koji je jedan od naših zaštitnih znakova i naš ponos – rekao nam je ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić.

Naglasio je kako kazalište unatoč svim neprilikama vezanim uz nesretni koronavirus naporno radi i u pripremi je nova predstava koje će vrlo brzo ugledati svjetlo dana.

Stalno nešto radimo. Evo sada baš pripremamo novu predstavu pod nazivom Alabama, prema tekstu Davora Špišića uz režiju Darija Harjačeka. Predstavu će naravno izvesti naši domaći glumci, a premijeru očekujemo koncem veljače, naravno ako sve epidemiološke mjere to dopuste. Kazalište mora živjeti, i svi zapravo jedva čekamo da se vratimo na daske i zaigramo pred svojom publikom i prepunim kazalištem – zaključio je ravnatelj Pintarić.

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, E. Aragović)

Skip to content