Vidra je najbolja razvojna agencija u Hrvatskoj

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na prigodnoj svečanosti koja se u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva održala u Šibeniku, u sklopu 15. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije proglašena je za najbolju razvojnu agenciju…Na prigodnoj svečanosti koja se u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva održala u Šibeniku, u sklopu 15. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije proglašena je za najbolju razvojnu agenciju u Republici Hrvatskoj. Priznanje i statuu, Sanji Bošnjak, ravnateljici VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, uručio je Tomislav Kovačević predsjednik HAMAG-a (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo). Osim toga, svečanosti proglašenja, ovog najvećeg priznanja VIDRA-e nazočio je i saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Skupštine VPŽ Josip Novogradec,…

VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, razvojna je agencija koja je svojim dosadašnjim radom – edukacijom brojnih poduzetnika, pružanjem tehničke pomoći, informiranjem o mogućnostima za njihov razvoj i rast kroz razne programe, utjecala na poboljšanje poslovne klime i poslovnih aktivnosti u županiji. VIDRA-inu nominaciju pratio je snažan rast u pograničnom području Hrvatska – Mađarska na prekograničnim projektima iz IPA programa, odnosno odobrenih 14 projekata koje je direktno koordinirala i u njihovoj izradi sudjelovala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije te time omogućila Virovitičko-podravskoj županiji, bespovratna sredstva EU u iznosu većem od 1.000.000,00 eura. O tome je početkom svibnja na konferenciji za novinare, uz Sanju Bošnjak govorio i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Inače, u razdoblju od 2009.-2011. VIDRA je napisala dvadeset i šest projekata za različite komponente IPA programa, od kojih je veći dio i odobren, neki su već i provedeni. Za istaknuti je i prva dva IPARD projekta koja su odobrena za područje Virovitičko-podravske županije, a nastala su upravo uz stručnu pomoć VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije o kojoj se više podataka može pronaći na službenoj Internet stranici www.ravidra.hr.

www.vpz.hr

Skip to content