VIDEO: Započeo projekt obnove Dvorca Pejačević i Gradskog parka

U Dvorcu Pejačević u Virovitici održana je početna konferencija Integriranog razvojnog programa Virovitice „5 do 12 za Dvorac“ financiranog iz Fondova EU u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Nositelj projekta je Grad Virovitica, a partneri na istom su Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Drvni klaster Virovitičko-podravske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Projekt obnove kulturne baštine (Dvorca Pejačević i Gradskog parka Virovitica) i unapređenje upravljanja kulturnom baštinom doprinosi razvoju kontinentalnog turizma te stvaranju boljih socio-ekonomskih uvjeta na lokalnoj i regionalnoj razini. Ukupna vrijednost projekta je 81.439.871,00 kuna, dok se 66.659.100,00 kuna financira od strane Europske unije.

U ime domaćina i nositelja projekta prisutne je vidno sretan pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin prvenstveno zahvalivši svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji najvećeg projekta Grada Virovitice, a osobito ministru regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislavu Tolušiću i ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavu Petricu kao i djelatnicima Gradske uprave i Razvojne agencije VTA koji su projekt napisali te konzervatorima, obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak, saborskom zastupniku Jospiu Đakiću i svim drugima koji su dali nemjerljiv doprinos u njegovoj realizaciji.

Zadovoljstvo realizacijom projekta istaknuli su i ravnatelj Tomislav Petric istaknuvši Dvorac Pejačević kao po njemu najljepši projekt kulturne baštine za koji je osobito i sentimentalno vezan te ministar Tomislav Tolušić koji je ovaj projekt nazvao projektom svih virovitičkih projekata s kojim će se ponositi naša, djeca i unuci. Iskoristio je prigodu da pohvali i Razvojnu agenciju VTA koja je ovim projektom dokazala da se radi o odličnoj agenciji koja se kao i županijska VIDRA spada na vrh hrvatskih razvojnih agencija.

Nakon uvodnih obraćanja projekt „5 do 12 za Dvorac“ predstavile su ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Provedbom Integriranog razvojnog programa unaprijediti će se upravljanje Dvorcem Pejačević i Gradskim parkom u Virovitici te ujedno stvoriti konkurentna, integrirana i obogaćena turistička ponuda koja će činiti polazište posjetiteljskih tura ove destinacije.

IMG_6241dvorac 2dvorac pejacevic 1

Skip to content