Vesna Bedeković: Povećat će se broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljska naknada za drugih šest mjeseci s 3.900 do 5.600 kuna

Vesna Bedeković, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, gostovala je u RTL Danas. U koštac sa složenim resorom, nekadašnja profesorica, dekanica Visoke škole u Virovitici, krenula je s mentalnim mapama.

Svatko od nas ubacuje sve što misli da je bitno, snalazimo se kreiramo… – kaže Bedeković i dodaje da je uspjela pohvatati konce, ali još uvijek se detaljno upoznaje sa svime.

Pitali smo je li jedna od mapa i slučaj Kajzerica.

Naravno da još jednom izražavam žaljenje i sućut, ali najvažnije je da je dijete koje je preživjelo tragediju smješteno u adekvatnu ustanovu ima njegu, a sve daljnje procedure su na centru za socijalnu skrb.

S ministricom smo obišli i urede koji su na nekoliko katova. Trenutno se radi oko zaštite centara za socijalnu skrb, nakon tragičnog slučaja u Đakovu.

U sve centre i sve podružnice bit će stavljeni detektori metala, sredstva su osigurana u proračunu, a rok za nabavku detektora je 30. rujna… – kaže ministrica.

S ministrom Bošnjakovićem radi se da radnici centara dobiju bolju zaštitu, ali i dodatnu edukaciju.

Negdje do kraja godine ćemo postići status službene osobe za sve socijalne radnike i osobe u sustavu.

Od sljedeće godine, plan je kaže ministrica, povećati broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljsku naknadu.

Upravo rezultat ovih izmjena bit će povećanje roditeljske naknade za tih drugih šest mjeseci s 3.900,00 na maksimalni iznos do 5.600,00 kuna.

S ministrom Medvedom ovaj je tjedan dežurna. Na godišnji će kaže, dva dana oko Velike Gospe. Video možete pogledati OVDJE. (vijesti.hr, Fotografija: RTL Danas)

Skip to content