Verandi 95.000 kn za projekt “Od akcije do reakcije – živi život” iz područja sigurnosti cestovnog prometa

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA objavilo je poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2016. godinu, predmet javnog poziva jesu projekti koji su u funkciji povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, a za koje se mogla osigurati financijska potpora iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020.

Radna skupina zadužena za praćenje provedbe Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. donijela je odluku o prihvaćanju projekta Udruge za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije “Veranda” pod nazivom “Od akcije do reakcije – živi život”, te će financirati projekt u iznosu od 95.000,00 kn.

Projekt “Od akcije do reakcije – živi život” obuhvatiti će 300 mladih osoba od 15 – 29 godina starosti s područja grada Virovitice i Virovitičko – podravske županije, a cilj je prevencija vožnje pod utjecajem alkohola te će obuhvatiti niz radionica, kamapnju, promociju i Okrugli stol na tu temu sa mladima i stručnim osobama koje se bave mladima. Glavni cilj projekta je promjena ponašanja mladih sudionika u prometu, a specifični cilj je edukacija i informiranje mladih o vlastitim strategijama i mehanizmima donošenja odluka, odgovornosti te kompetencija kao aktivnih sudionika cestovnog prometa, a vezanih za konzumaciju alkohola i stil života tj. prevenirati vožnju pod utjecajem alkohola.

Povezanost mladih vozača s konzumacijom alkohola i neprilagođena brzina vožnje je velika, čak i smrtnost, o čemu govore statistički podaci Mup-a, a Veranda ima iskustva u savjetovanju te radu s mladima u različitim problematikama u populaciji mladih, stoga je Veranda spremna prihvatiti još jedan izazov.

Skip to content