Veliki odaziv djece i mladih na prvu likovnu radionicu LIK-a „Nikola Trick“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Likovnog kluba „Nikola Trick” Virovitica jučer (srijeda) održana je prva u nizu radionica pod nazivom Kabinet kreativnih čudesa. Zamišljene su kao ciklus vezanih radionica namijenjenih djeci i mladima od 6 do 18 godina koji su posebno zainteresirani za područje likovnog stvaralaštva.

Održavat će se svake srijede od 18 do 19.30 sati u prostorijama Likovnog kluba „Nikola Trick” Virovitica, Gajeva 3, povremeno u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica te u Gradskom muzeju Virovitica. Jednom mjesečno polaznike Kabineta kreativnih čudesa posjećivat će lokalni umjetnici, članovi i nečlanovi Kluba.

Ciljevi i zadaci Kabineta kreativnih čudesa su poticanje dječje kreativnosti, razvijanje sposobnosti i vještine u likovnom izražavanju, odnosno u vizualnoj komunikaciji. Iznimno zadovoljni odazivom djece i mladih su voditelj radionica, učitelj likovne kulture Igor Fućkar i predsjednica LIK-a Ivan Molnar.
Pozamašan broj od 40-ak polaznika pokazatelj je da postoji veliki interes mladih za likovnom umjetnošću i željom da se i na taj način izražavaju i kroče putevima umjetnosti.

Vjerujem da u mnogima od njih „čuči“ talent, ali se dosad nisu ohrabrili i upustili u užitak slikanja ili u neke druge likovne tehnike. Želimo im biti na raspolaganju, pomoći im, usmjeriti ih, uputiti, prepoznati talent i volju te im otkriti ljepote likovne umjetnosti – ističe I. Fućkar.

(www.icv.hr, rtk)

Skip to content