Velike oborine u gradu Virovitici

Velike kiše unatrag nekoliko dana i posebice jučer popodne kada je palo preko 70 litara oborina po metru kvadratnom prouzročile su velike bujice i gotovo zaprijetile izazivanje velike materijalne štete, međutim ipak osim nekoliko pojedinačnih slučajeva nije bilo većih izlijevanja kakvog smo bili svjedoci u drugim dijelovima Virovitičko-podravske županije.1 1274553790Velike kiše unatrag nekoliko dana i posebice jučer popodne kada je palo preko 70 litara oborina po metru kvadratnom prouzročile su velike bujice i gotovo zaprijetile izazivanje velike materijalne štete, međutim ipak osim nekoliko pojedinačnih slučajeva nije bilo većih izlijevanja kakvog smo bili svjedoci u drugim dijelovima Virovitičko-podravske županije.

Gradske službe odmah su izašle na teren i otklonile nekoliko manjih problema rekao nam je prilikom izlaska na teren privremeni pročelnik Ureda za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement posebno istaknuvši činjenicu da bi prije nekoliko godina ovoliko kiše izazvalo velike poplave.

Grad je u suradnji s Hrvatskim vodama osobito u posljednje dvije godine učinio ogromne napore koji su se eto danas pokazali opravdanim kako bi se uredili kanali za oborinsku odvodnju. Prvo su bili uređeni kanali višeg reda, a nakon toga počelo je i uređenje kanala nižeg reda koji su isto tako u velikoj većini uređeni.

Na kraju je dodao da je od četvrtka na terenu i Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda kako bi utvrdilo eventualno nastalu štetu i po potrebi podnijelo zahtjev Virovitičko-podravskoj županiji za proglašenje elementarne nepogode.

Skip to content