Velik interes građana za javne tribine na temu „legalizacije“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica je doista jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja je za svoje građane organizirala javne tribine na temu „legalizacije“ nezakonito izrađene/rekonstruirane zgrade svim vlasnicima/investitorima nezakonito izgrađenih ili rekonstruiranih zgrada na području grada Virovitice.

Velik interes građana (dosadašnjih devet tribina pohodili je više od 500 ljudi) iskazan je i na posljednjoj tribini koja je održana u Gradskoj knjižnici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Tribinu je i ovaj puta, uz nazočnost gradonačelnika Ivice Kirina, vodila pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Vesna Tot upoznavši svoje sugrađane s novim Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama od 4. kolovoza 2012. godine.

Najveći interes građana iskazan je vezano uz smanjene troškove plaćanja dokumentacije potrebne uz zahtjev za legalizaciju, manji iznos naknade za zadržavanje zgrada u prostoru i mogućnost obročnog plaćanja ili jednokratnog plaćanja s popustom od 25%.

Komunalni i vodni doprinos za pomoćne zgrade do50 m² tlocrtne površine se više ne plaća, a za ostale zgrade regulira se tek nakon izvršnosti rješenja o izvedenom stanju i može se odgoditi početak plaćanja za godinu dana naglasila je između ostalog pročelnica Vesna Tot.

Pročelnica je najavila i mogućnost održavanja još ovakvih tribina ukoliko bude iskazana zainteresiranost građana.

Rok za podnošenje zahtjeva produžen je do 30.lipnja 2013. godine osim za bespravne zgrade za koje je Građevinska inspekcija izdala rješenje o uklanjanju, za koje je rok za podnošenje zahtjeva 31.12.2012. godine

 

Skip to content