Večer jazz glazbe u GŠ Jan Vlašimsky 14. travnja

U dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici, 14. travnja, u 19 sati održat će se večer evergreena klasične glazbe i jazza Vladimira Babina i Zlatka Baraća.

Pijanist Vladimir Babin jedan je od najeminentnijih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista. Osim klasikom, Babin nastupa i kao vrstan jazz pijanist. Uz održavanje pijanističkih seminara, redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima. Od 1997. docent je klavira na Riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb.

Saxofonist Zlatko Barać, kao slobodni umjetnik član je i osnivač mnogih orkestara već dugi niz godina. Voditelj je nekoliko Big bandova. Surađivao je s mnogim eminentnim domaćim i stranim Jazz glazbenicima. Dugogodišnja suradnja s pijanistom Vladimirom Babinom rezultirala je CD-om “Moodology” koji će Virovitičkoj publici biti predstavljen na ovom koncertu. Uz turneje po Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Belgiji, Češkoj, državama bivšeg SSSR-a i SAD, kontinuirano i uspješno bavi se pedagoškim radom, organizira Jazz radionice kroz udrugu Art Club Osijek u okviru koje vodi i Big Band.

Profesor Babin bit će gost glazbene škole od 12. do 15. travnja, a učenici klavira imat će priliku biti dijelom Masterclass-a, u sklopu priprema za Virovitičku klavirijadu, 3. Međužupanijsko natjecanje mladih pijanista.

Skip to content