Vandali ponovno na djelu: Razbijen već drugi svjetlarnik pored COOR-a

I nakon brojnih upozorenja, vandalizam se nastavlja.

Šteta je ovoga puta napravljena na prostoru između Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i školske dvorane Vladimir Nazor. Konkretno, namjerno je razbijen svjetlarnik, najvjerojatnije tvrdim predmetom, a nalazi se točno iznad dvorane gdje djeca treniraju. I to nije prvi puta, isti slučaj se dogodio i u proljeće ove godine.

Iz COOR-a ističu kako je slučaj prijavljen policiji, koja traga za počiniteljem. Šteta na samo jednom svjetlarniku iznosi preko 25.000,00 kuna.

Podsjetimo, od kada su izgrađeni novi COOR, školska dvorana te pristupni trg, bilo je nekoliko slučaja vandalizma pa je tako prije nešto manje od godinu dana oštećeno krovište sportske dvorane, što je ujedno i bio razlog postavljanja videonadzora na pristupnom trgu. Također, u veljači ove godine na meti su bile tribine ispred košarkaškog igrališta kod dvorane kada je namjernim paljenjem oštećena klupa.

Kako bi u budućnosti ovakvih slučajeva bilo što manje, Grad Virovitica planira postavljanjem dodatnih kamera videonadzorom obuhvatiti čitav prostor oko COOR-a i školske dvorane.

Skip to content