Ima li kraja vandalizmu? Na meti ovoga puta okoliš oko škole u Milanovcu

Vandali su ponovno u akciji, a na meti se ovoga puta našla Područna škola u Milanovcu. Ravnatelj Ivica Tomljanović, istaknuo je da se oko škole kontinuirano pravi šteta, a posljednja u nizu dogodila se ovog tjedna u noći sa srijede na četvrtak.

Naime, na nekadašnjem bunaru je potrgan, odnosno doslovno istrgnut poklopac. Ne samo da je time napravljena šteta, nego bunar sada predstavlja opasnost, osobito za djecu jer se u blizini nalazi i dječje igralište. Osim toga, nedavno je na istom mjestu otrgnuta ukrasna slavina, a potrgan je i lokot na šahti gdje se nalazi vodomjer.

I ovaj je slučaj, kao i svi dosadašnji, prijavljen policiji koja traži počinitelje, a ravnatelj ističe kako se nada da će isti biti pronađeni jer devastiranju okoliša oko škole nema kraja.

Ovaj čin osudili su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, kao i predsjednik Mjesnog odbora Milanova Mario Lukačević, koji ističu kako ovakve štete, koje netko radi iz obijesti, predstavljaju bespotreban trošak za školu ukoliko se ne pronađu počinitelji. Naime, umjesto u nove projekte i programe, odnosno podizanje kvalitete nastave, škola tada sredstva mora izdvajati za saniranje štete.

Podsjetimo, posljednji veći vandalizam u „Brlićima“ dogodio se na prostoru matične škole u prosincu 2019. godine kada je netom obnovljena fasada išarana vulgarnim grafitima, a više o tome možete pročitati OVDJE.

U tom slučaju su pronađeni počinitelji, teretilo ih je osiguranje, a školi je isplaćena odšteta u vrijednosti oko 28.000,00 kuna. (virovitica.hr)

Skip to content