VANADIS S NOVIM SADRŽAJIMA Priprema se prijava projekta na natječaj prekogranične suradnje s Mađarskom

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što je proteklog tjedna objavljen drugi Poziv Interreg V-A programa prekogranične suradnje s Mađarima, u Pečuhu je u ponedjeljak, 4. veljače održan inicijalni sastanak na kojem je dogovoreno partnerstvo gradova Virovitice i Pečuha na projektu obnove Vanadisa, nekadašnjeg omiljenog okupljališta mladih u središtu grada.

Nositelj projekta bit će Grad Virovitica, a nakon što se razrade projektne aktivnosti s obje strane, u planu je prijava do svibnja ove godine. Inače, Grad za ovaj projekt ima kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju s važećom građevinskom dozvolom.

Sastanku na kojem je dogovoreno partnerstvo nazočili su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Pečuha Páva Zsolt, ravnateljice razvojnih agencija VIDRA i VTA, Emina Kovač i Tihana Harmund, Miroslava Bato iz Razvojne agencije VIDRA, Rabine Kovács Eszter iz Ureda gradonačelnika Pečuha, Méhes Károly iz Kulturnog okruga Zsolnay…

Obnova Vanadisa namijenjena je prvenstveno mladima te bi im ovaj prostor u budućnosti služio za organizaciju raznih manifestacija, ali i provođenje slobodnog vremena. Vanadis je uvijek bio mjesto okupljanja mladih, a tako će biti i u buduće samo s novim, bogatijim i raznolikijim sadržajima.

Osim dogovora oko partnerstva na projektu, sudionici sastanka dotakli su se i drugih tema pošto Virovitica i Pečuh imaju mnogo projekta od zajedničkog interesa, a samim time i potencijala za suradnju.

Na sastanku smo se dotakli onih čimbenika koji su od iznimne važnosti za razvoj gospodarstva pograničnog područja. U tom pogledu, razgovarali smo o obnovi autobusne linije između Virovitice i Pečuha te smo istaknuli i želju da se obnovi stara trasa željezničke pruge Virovitica – Barcs. Razgovarali smo i o brzoj cesti koja bi trebala ići od Pečuha prema Szigetvaru i Barcsu te nastavku preko Virovitice prema Zagrebu i Ljubljani, a gradonačelnik Pečuha govorio nam je i o proširenju piste zračne luke koja se nalazi nedaleko od Pečuha, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin koji je ovom prilikom nazočne upoznao s aktivnostima na izgradnji brze ceste D12, projektom Megazone Zapad II, kao i geotermalnim potencijalom.

Skip to content