UZ ZAIGRANE MALIŠANE Pored Centra kulture u Virovitici otvoreno novo, moderno dječje igralište

Pored Centra kulture u Virovitici u utorak, 18. lipnja otvoreno je novo, moderno dječje reciklažno igralište.

Igralište su otvorili mališani skupina Hopsići i Limači iz virovitičkog Dječjeg vrtića Cvrčak, u nazočnosti gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, njegovih zamjenika, Vlaste Honjek Golinac i Damira Marenića, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alene Bjelice, direktorice Turističke zajednice grada Virovitice Katarine Đurđević, direktora tvrtke Flora VTC Željka Iharoša i direktora zagrebačke tvrtke ZZ Concept Rikarda Dragčevića.

IMG 7914

Cilj Grada Virovitice je postaviti što više ovakvih tematskih igrališta, kako na području samog grada, tako i prigradskih naselja.

Prije svega, želimo izvući djecu iz kuća i privući ih na ovakva igrališta. Najvažnija stvar danas je da na ovom mjestu, osim djece okupljamo i roditelje i na taj način potičemo ono što nam u društvu često fali, a to je društvena i međusobna komunikacija. Ovim putem najavljujem i daljnja ulaganja u igrališta s još više sadržaja, kako bi djecu naučili i nekim drugim vještinama, da grade svoju fizičku i mentalnu snagu kroz rad s raznim programskim igralima, koja će se odnositi i na onaj dio vezan uz zdravlje – rekao je gradonačelnik Virovitice I. Kirin.

Investitor ovog hvalevrijednog projekta je virovitička tvrtka Flora, dok je izvođač radova tvrtka ZZ Concept iz Zagreba.

Osjetili smo potrebu kao gradska tvrtka da dio tih prihoda koje ostvarujemo u gradu investiramo u ovakav hvalevrijedan projekt za naše najmlađe, s ciljem da se igraju na ovakvim igralištima u Virovitici i Hrvatskoj, a ne u Munchenu, Beču ili nekim drugim gradovima diljem Europe. Vlastitim primjerom želimo pokazati da vodimo stvarnu brigu o našim najmlađim sugrađanima, a nadam se da će i druge tvrtke na području grada slijediti naš primjer te naći prostora, volje i dio prihoda odvojiti na korist građana Virovitice, posebno onih najmlađih – izjavio je direktor tvrtke Flora VTC Željko Iharoš.

IMG 7862

Igralište, na kojemu se nalaze edukativne kante, edukativni pano, vrtuljak, kombinirana sprava, njihalice, kućica i ljuljačke predstavio je Tomislav Uzel iz tvrtke Flora. Bitno je naglasiti da će djeca uz igru učiti i reciklirati.

Najbitnije je da djeca od malena uče o reciklaži. Na ovom dječjem igralištu nalazi se i edukativni pano, koji pomaže djeci kroz slike da vide na koji način se reciklira i kako i sami mogu pomoći svom okolišu. Ovaj, 350.000 kuna hvalevrijedan projekt je dar tvrtke Flora svojim građanima – rekao je Uzel.

IMG 7835

Tematsko igralište s najmodernijom opremom, čija je tema recikliranje, ima i visok stupanj sigurnosti. Oko igrališta je postavljena ograda, a umjesto pijeska, kao što je to do sada bio običaj, površina je prekrivena gumenom podlogom.

Ovo je prvo reciklažno igralište koje smo ikad napravili otkad smo u poslu, a to je dvadeset godina. Uspjeli smo ga osmisliti dosta maštovito s edukativnim elementima pa čak i reciklažnim kantama, kako bi djeca zaista mogla shvatiti princip reciklaže, a posebno je zanimljivo da je podloga napravljena od recikliranih tenisica, tako da je i samo igralište napravljeno od materijala koji su ekološki – zaključio je direktor tvrtke ZZ Concept Rikard Dragčević. (www.icv.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content