FOTOGALERIJA Uz snježne pahulje započeo ovogodišnji “Advent u Palači”:

Simboličnim paljenjem prve adventske svijeće, danas (subota) je započela prva od četiri manifestacije pod nazivom “Advent u Palači” koju već tradicionalno organiziraju Grad i Turistička zajednica grada Virovitice i koja je dio velike manifestacije “Prosinac u gradu”.

Prvu adventsku svijeću, koja simbolizira vjeru i nadu, u nazočnosti direktorice TZ grada Virovitice Tamare Štefanec, simbolično su u vanjskom prostoru Palače Pejačević upalili gradonačelnik Ivica Kirin i gvardijan Župe sv. Roka u Virovitici Ivica Jagodić, koji je tom prigodom predvodio i molitvu za sve nazočne. Nakon paljenja svijeće uslijedio je raznolik zabavni i kulturno-umjetnički program.

Tim povodom na pozornici su nastupili mališani Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, KUC Virovitica, Gradska glazba Virovitica sa svojim mažoretkinjama, Češka beseda Virovitica, KUD Virovitica, te tamburaški orkestar Hrvatskog pjevačkog društva Rodoljub iz Virovitice.

Osim toga, posjetitelji su mogli uživati u bogatoj gastro ponudi, a u sklopu Adventa održan je i Božićni sajam gdje su lokalni proizvođači prodavali med i medne proizvode, čokoladne proizvode i bučino ulje. Isto tako, predstavile su se i škole te udruge sa svojim proizvodima i rukotvorinama, a sve nazočne posebno su razveselile snježne pahulje.

“Advent u Palači” održavat će se svake subote u mjesecu prosincu od 17:00 sati. Djelić večerašnje atmosfere donosimo u fotogaleriji…

(www.icv.hr, bs, foto: Matija Turkalj, icv.hr, M. Bašić)

Skip to content