Uz slavlje “Brzića i Vitamina D”, u Virovitici je održan edukativno-sportski event ”Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”

Ovogodišnje Plazma sportske igre mladih počele su edukativno-sportskim eventom “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”. Ovom kampanjom Coca-Cola, jedan od sponzora Plazma sportskih igara mladih, želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom “Svijet bez otpada”. U Virovitičko–podravskoj županiji “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”, održan je u petak u Sportskoj dvorani OŠ Ivane Brlić–Mažuranić u Virovitici.

Na početku je, u nazočnosti tajnice Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dore Međimorec, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, ravnatelja škole domaćina Ivice Tomljanovića i županijskog koordinatora Plazma sportskih igara mladih Tomislava Filipovića, sve pozdravio zamjenik virovitičko–podravskog župana Marijo Klement.

Nadam se da će te ovom prilikom steći navike pravilnog odvajanja i odlaganja otpada – između ostalog naglasio je Klement.

Voditelj natjecanja Plazma sportskih igara mladih Tomislav Gudić ravnatelju Tomljanoviću uručio je priznanje za organizaciju eventa “Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet”. U prvom dijelu eventa učenici su odgovarali na pitanja vezana uz zaštitu okoliša i ekološkim temama. Svi sudionici za svoje odgovore bili nagrađeni prigodnim majicama.

Na kraju je slijedilo sportsko – ekološko – edukativno natjecanje na Zero waste SIM poligonu. U štafetnom natjecanju četveročlanih ekipa natjecatelji su uz vođenje nogometne lopte oko čunjeva trebali iz kante s miješanim otpadom prenijeti otpad u kante za razvrstavanje otpada za metal, papri ili plastiku. U konkurenciji sedam ekipa u finale su se plasirali ekipe Brzići i Vitamin D. Brzići su ipak za pola koraka bili brži od Vitamina D i osvojili su prvo mjesto.

Pobjedničku ekipu su činili učenici 6E razreda. Svi četvero članovi pobjedničke ekipe su aktivni sportaši Tea je nogometašica, Igor atletičar, Jerko tenisač, a Katja je gimnastičarka.

Zahvaljujemo se svim prijateljima koji su nas bodrili tijekom natjecanja te su nam bili velika podrška – na kraju su rekli svi članovi pobjedničke ekipe. (www.icv.hr, mš, Fotografije: Plazma sportske igre mladih Facebook)

Skip to content