Uz gostovanje i predavanje ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helene Štimac Radin, obilježen je „Svjetski dana seoskih žena“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, obilježen je „Svjetski dana seoskih žena“, uz gostovanje i predavanje ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helene Štimac Radin. Nakon pozdravne riječi Dese Kolesarić, predsjednice Povjerenstva za spolova Virovitičko-podravske županije, Helena Štimac Radin je predstavila publikaciju „O pravima žena u ruralnim područjima“.

Trenutno žene u ruralnim područjima predstavljaju četvrtinu svjetskog stanovništva. Njihove su uloge ključne u održavanju i unapređivanju ruralnih sredstava za život i jačanju ruralnih zajednica. Proteklih godina, Odbor je prikupio značajne primjere iz sudske prakse o pravima žena u ruralnim područjima i o izazovima s kojima su one suočene, osobito u sklopu zaključnih primjedbi. Na nekoliko konferencija Ujedinjenih naroda prepoznata je uloga žena iz ruralnih područja u poljoprivredi, ruralnom razvoju, prehrambenim namirnicama i prehrani te smanjenju siromaštva. Stoga je potrebno nastaviti posvećivati specifičnu pozornost ženama u ruralnim područjima, kao što je prepoznato u Ciljevima održivog razvoja, moglo se čuti na predstavljanju publikacije ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helene Štimac Radin.

Obilježavanju Svjetskog dana seoskih žena nazočili su, među ostalima, zamjenik župana Igora Pavkovića te zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content