U utorak 30. kolovoza početna konferencija Integriranog razvojnog programa Virovitice „5 do 12 za Dvorac“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U utorak, 30. kolovoza 2016. godine s početkom u 11 sati u Dvorcu Pejačević održat će se početna konferencija Integriranog razvojnog programa Virovitice „5 do 12 za Dvorac“ financiranog iz Fondova EU u financijskom razdoblju 2014.-2020.
Nositelj projekta je Grad Virovitica, a partneri na istom su Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Drvni klaster Virovitičko-podravske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.
Projekt obnove kulturne baštine (Dvorca Pejačević i Gradskog parka Virovitica) i unapređenje upravljanja kulturnom baštinom doprinosi razvoju kontinentalnog turizma te stvaranju boljih socio-ekonomskih uvjeta na lokalnoj i regionalnoj razini. Ukupna vrijednost projekta je 81.439.871,46 kuna, dok se 66.659.100,04 kuna financira od strane Europske unije.
Provedbom Integriranog razvojnog programa unaprijediti će se upravljanje Dvorcem Pejačević i Gradskim parkom u Virovitici te ujedno stvoriti konkurentna, integrirana i obogaćena turistička ponuda koja će činiti polazište posjetiteljskih tura ove destinacije.
Na konferenciju su pozvani predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Ministratva turizma, Ministartsva kulture, kao i oni koji su dali svoj doprinos u osmišljavanju i izradi projektnog prijedloga.

Skip to content