USUSRET VIROEXPU Bernard Šrajner, opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH posjetio Viroviticu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Bernard Šrajner, opunomoćeni ministar/ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH posjetio je Viroviticu kako bi definirao sve detalje nastupa Republike Slovenije na ovogodišnjem 24. međunarodnom sajmu, gospodarstva, poduzetništva i poljoprivrede Viroexpo 2019., koji će se od 15. do 17. ožujka održati u Virovitici, a na kojem je Slovenija – Zemlja partner.

Bernard Šrajner je, nakon sastanka u HGK Županijskoj komori Virovitica, uz direktora HGK ŽK Virovitica Milana Vanđuru, posjetio Grad Viroviticu gdje se je sastao s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, zamjenicom gradonačelnika Vlastom Honjek – Golinac te pročelnikom za financije i gospodarstvo Sinišom Palmom. Na sastanku se razgovaralo o Podravskoj brzoj cesti Ormož – Varaždin – Virovitica – Ilok, kao i mogućnostima i olakšicama koje Grad Virovitica nudi investitorima.

Bernard Šrajner potom je održao sastanak i sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima, zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, te direktorom Viroexpa i pročelnikom za gospodarstvo, poljoprivredi i europske fondove VPŽ Bojanom Mijokom.

Republika Slovenija će se na sajmu predstaviti u četvrtak 14. ožujka, u 14,00 sati na Gospodarskom forumu, na kojem će tema biti „kako poslovati s Republikom Slovenijom“. Gospodarski forum će se održati u prostoru Visoke škole u Virovitici, a na njemu će se doznati karakteristike gospodarske suradnje Hrvatske i Slovenije, kao i Virovitičko-podravske županije s ovogodišnjom Zemljom partnerom Viroexpa.

Opunomoćeni ministar/ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH, Bernard Šrajner, potom je obišao i: Panonski drvni centar kompetencija, Poduzetnički inkubator u Virovitici, Visoku školu, kao i novu halu Viroexp-a, koja se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije. (HGK, vpz.hr, virovitica.hr)

 

Skip to content