Uspješno proveden projekt Industrijsko-obrtničke škole Virovitica „Snaga cvijeća“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kvalitetno obrazovanje, zasigurno je jedan od ciljeva Industrijsko-obrtničke škole Virovitica.  Kako bi svojim učenicima omogućila što uspješnije razvijanje znanja i vještina, Industrijsko- obrtnička škola Virovitica uključila se u projekt strukovnog obrazovanja i osposobljavanja Leonardo da Vinci koji svojim sudionicima omogućuje stjecanje novih životnih iskustava u zemljama članicama Europske unije.

Ove godine škola je sudjelovala u Potprogramu Leonardo da Vinci (IVT) Mobilnost 2013. te je u suradnji s partnerskom školom iz Češke Republike, Kopidlno, Střední škola zahradnická,  uspješno je proveden projekt „Snaga cvijeća“.

Desetero učenika zanimanja cvjećar ( Latica Brlas, Helena Pačarić, Astrid Bukvić, Manuela Čorić, Natalija Ladović, Darija Banović, Ana Sajfert, Petar Dikšić, Marta Mikec i Antonija Turudić) pod stručnim vodstvom svoje mentorice i nastavnice strukovnih predmeta Vlaste Honjek-Golinac, dipl.ing., sudjelovalo je od 6. listopada 2013. do 19. listopada 2013. u četrnaestodnevnoj mobilnosti u Češkoj.

Ondje su sudjelovali u brojnim aktivnostima (predavanjima, prezentacijama, vježbama, radionicama i natjecanjima) koje su im omogućile stjecanje novih praktičnih znanja i vještinaiz floristike te obogaćivanje svog postojećeg znanja kroz nove tehnike aranžiranja.Domaćini su nam priredili bogati kulturni i sportski program pa su tako naši učenici sudjelovali u brojnim sportskim i natjecateljskim manifestacijama. Također su se upoznali s prirodnim ljepotama Češke kao i s njezinim kulturnim bogatstvima.

Učenici su se vratili kući bogatiji, jednim novim životnim iskustvom. Upoznali su prekrasnu zemlju i običaje njezinih stanovnika, stekli nova znanja i vještine kojima mogu značajno doprinijeti radu matične škole, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. O svojim aktivnostima, iskustvima i nezaboravnim doživljajima s mobilnosti, učenici će upoznati Razredna vijeća i Vijeće učenika, a nastavnica Nastavničko vijeće Industrijsko-obrtničke škole Virovitica te svoja novostečena znanja podijeliti s drugima i primjenjivati ih u školi i u cvjećarnicama pokazujući nešto novo i drugačije.

Skip to content