Uspješan po svim indikatorima: Prošlo je 4 godine od završetka najvećeg i najznačajnijeg gradskog projekta „5 do 12 za Dvorac“

Prije četiri godine završila je provedba projekta „5 do 12 za Dvorac“, odnosno završila je obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka. Završetkom obnove započela je provedba koju već četvrtu godina provodi gradska Razvojna agencija VTA koja je pisala projekt. VTA prati brojčane i konkretne pokazatelje uspješnosti provedbe projekta, kao što je, primjerice, broj posjetitelja, broj noćenja, broj turista u gradu te jednom godišnje dostavlja izvješća Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU. SAFU do sada nije imala niti jednu primjedbu na izvješća o provedbi, što govori da je projekt uspješan po svim indikatorima. Razdoblje praćenje traje još godinu dana.

Podsjetimo, „5 do 12 za Dvorac“ je najveći i najznačajniji projekt Grada Virovitice, koji je trajao 36 mjeseci i čija je vrijednost ukupno oko 85 milijuna kuna. Danas se u Dvorcu nalazi Gradski muzej Virovitica, muzej koji od otvaranja svojih vrata u obnovljenom prostoru neprestano niže uspjehe i priznanja. #malivelikimuzej dobio je tako nagradu ŽIVA 2022 za najbolji slavenski muzej, dva puta je konkurirao za nagradu najboljeg europskog muzeja te je proglašen i najboljim u Hrvatskoj, odnosno struka mu je dodijelila godišnju nagradu u najznačajnijoj kategoriji – novi stalni postav za „Drveno doba“. (virovitica.hr)

Skip to content