USKRSNICE ZA UMIROVLJENIKE 200,00 kuna za one čija je mirovina ispod 2.000,00 kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Ivica Kirin donio je Odluku o odobravanju isplate prigodnog dara povodom uskrsnih blagdana umirovljenicima s područja grada Virovitice.

Prigodan dar u iznosu od 200,00 kuna Grad Virovitica isplatit će svim umirovljenicima koji imaju prebivalište na području Grada Virovitice te primaju mirovinu nižu od 2.000,00 kuna (prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje).

Ovu Odluku donijeli smo s obzirom na visinu mirovina i troškove života, ali i cjelokupnu situaciju nastalu uslijed pandemije koronavirusa. Na ovaj način želimo pomoći najugroženijim skupinama u našem društvu, a to su naši umirovljenici s najnižim primanjima, rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Isplata će se vršiti gotovinski na Gradskoj blagajni (Trg kralja Zvonimira 1), a o terminima podjele Grad Virovitica obavijestit će na svojoj službenoj stranici te putem lokalnih medija.

Umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu prigodnog dara povodom Uskrsa prilikom preuzimanja trebaju priložiti dokaz o trenutnom prebivalištu, odnosno osobnu iskaznicu te dokaz o visini mirovine – zadnji odrezak od mirovine, potvrda poslovne banke u kojoj primaju mirovinu ili potvrda o visini mirovine izdana od strane HZMO.

Tko ne bude u mogućnosti sam podići novac, tada osoba koja podiže novac, uz vlastitu osobnu, treba ponijeti i osobnu iskaznicu korisnika koji ima pravo isplatu prigodnog dara, kao i dokaz o visini mirovine. (virovitica.hr; fotografija: Ilustracija/K. Toplak)

Skip to content