Uskrs u svakom domu: Župnik Župe sv. Roka fra Rozo Brkić predao donaciju za Socijalnu samoposlugu

Nakon održanog petog humanitarnog turnira “Uskrs u svakom domu”, kojeg organiziraju župa sv. Roka Virovitica, PU virovitičko-podravska i Grad Virovitica, župnik i gvardijan Župe sv. Roka fra Rozo Brkić predao je donaciju od 3.100 kuna za potrebe korisnika Socijalne samoposluge “Djelo ljubavi“. Ravnateljica GDCK-a Virovitica Željka Grahovac zahvalila je fra Rozi Brkiću na financijskoj pomoći i na dosadašnjoj odličnoj i iskrenoj suradnji Caritasa Župe sv. Roka s GDCK Virovitica.

Podsjetimo, proteklog su tjedna na parketu dvorane Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica u malom nogometu i povlačenju konopa snage odmjerili virovitički franjevci, djelatnici PU virovitičko-podravske i djelatnici Gradske uprave. Gost večeri bio je Ivan Dečak, koji je ovoga puta obukao dres i zaigrao za ekipu fratara. Turnir je i ove godine privukao mnoštvo gledatelja i izvođača koji su svojim glazbenim, plesnim i navijačkim obolom, uz dobrovoljan prilog, podržali turnir. Novac prikupljen donacijama Caritas svake godine iskoristi za pomoć u hrani našim najpotrebitijim sugrađanima.

Inače, Caritas Župe sv. Roka u više je navrata donirao namirnice za potrebe korisnika Socijalne samoposluge, a osim toga, fra Davor Holi i redovito volontira u humanitarnim akcijama. Od otvaranja Socijalne samoposluge u svibnju 2016. godine, GDCK Virovitica uspostavio je blisku suradnju s župnim Caritasom budući da oboje imaju isti cilj – pomoći čovjeku u nevolji. (virovitica.hr, ck-gdck-virovitica.eu)

Skip to content