USKRS U SVAKOM DOMU: Pobjedu u malom nogometu odnijeli kontakt policajci; u potezanju konopa slavila ekipa Gradske uprave

Vatreno i uzbudljivo bilo je večeras (četvrtak) na parketu dvorane Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, gdje su u malonogometnom turniru i povlačenju užeta snage odmjerili virovitički franjevci, djelatnici PU virovitičko-podravske i djelatnici Gradske uprave. Gost večeri bio je Ivan Dečak, koji je ovoga puta obukao dres i zaigrao za ekipu fratara.

Bio je ovo peti humanitarni turnir “Uskrs u svakom domu”, kojeg organiziraju Župa sv. Roka Virovitica, PU virovitičko-podravska i Grad Virovitica. Turnir je i ove godine privukao mnoštvo gledatelja i izvođača koji su svojim glazbenim, plesnim i navijačkim obolom, uz dobrovoljni prihod, podržali turnir i bodrili favorite u sportskim okršajima. Sav prihod namijenjen je siromašnim građanima, do kojih će pomoć za Uskrs doći putem župnog Caritasa.

Ove godine program je bio još bogatiji. Za vrijeme pauza između sportskih okršaja svojim nastupima gledatelje su zabavili: Zbor glazbene igraonice Jan Vlašimsky, Gradska glazba Virovitica s mažoretkinjama, Plesna skupina Katoličke osnovne škole, Zbor Katoličke klasične gimnazije, Kvartet Artes, KUC Virovitica, “zvjezdica” Julija Tomljanović i pjevačica Gordana Moslavac, prvopričesnici i krizmanici sve tri virovitičke župe: Sv. Roka iz Virovitice, bl. Alojzija Stepinca iz Milanovca i sv. Leopolda Mandića iz Taborišta, te policijski zbor sv. Matej iz PU Bjelovarsko-bilogorske.

Novac prikupljen donacijama Caritas svake godine iskoristi za pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama, za Socijalnu samoposlugu Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i za radove na domovima ugroženih obitelji – poručio je fra Rozo Brkić, gvardijan Župe sv. Roka Virovitica, koji je zbog operacije, „preskočio“ dvoboj u četvrtak, no „putem pisma“ javio se nazočnima koji su i ove godine popunili tribine Sportske dvorane Ivana Brlić Mažuranić u Virovitici.

U vatrenoj završnici pobjedu u povlačenju užeta odnijela je ekipa Gradske uprave, dok su pobjednici malonogometnog turnira ove godine bili kontakt policajci, nakon pobjede 2:1 protiv Policijske uprave u uzbudljivom finalu. Dva pogotka za pobjedničku ekipu postigao je Lovro Štefanec, dok je za poraženu momčad poentirao Mario Balogović.

Cilj je i ove godine pomoći obiteljima kojima je pomoć potrebna i da se svi osjećaju dobro, od onih najmlađih do najstarijih. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način podržali ovu hvalevrijednu akciju. Virovitica je pokazala veliko srce i želim da tako bude svih 365 dana u godini, a ne samo danas – jasno je poručio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Za malonogometnu ekipu Gradske uprave zaigrao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Čestitam organizatorima koji su i ove godine organizirali humanitarni turnir na jednoj vrlo visokoj razini. Zahvaljujem i gledateljima koji su došli u ovako velikom broju podržati turnir te ekipama i svim igračima koji su ostavili srce na terenu. Virovitičani su još jednom pokazali da imaju veliko srce i da znaju pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je župan Andrović te dodao kroz smijeh kako se za turnir i nije baš pripremao jer već duže vrijeme nije bio na “rekreaciji”, ali velika mu je čast što su ga pozvali iz Gradske uprave i što je bio dio ovog humanitarnog turnira.

Ponosan je bio i načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, koji redovito sudjeluje u humanitarnim i sportskim manifestacijama.

Ponosan sam i radostan što smo se i ove godine uključili i s radošću odlučili biti jedan od organizatora malonogometnog turnira i povlačenja užeta, uz Župu sv. Roka i Grad Viroviticu. Uskrs je za nas kršćane jedan od najvećih blagdana, vjernicima donosi radost zbog Isusova uskrsnuća i nade u vječni život. Tu radost, ali i nadu želimo donijeti obiteljima u potrebi, preko župnog Caritasa, koji će sav prihod od današnjeg dana upravo njima i podijeliti. Uvijek ćemo poticati ovakva događanja koja su sportskog i humanitarnog karaktera i rado ćemo sudjelovati u svim događajima koji za cilj imaju bolje, sretnije i pravednije društvo. Još jednom se želim zahvaliti na dolasku Policijskoj klapi Sveti Matej PU bjelovarsko-bilogorske i naravno svima koji su uložili trud kako bi današnja manifestacija protekla u najboljem redu – poručio je S. Knežević.

Srećko Bekavac, član ekipe fratara, ove godine nije uspio obraniti naslov prvaka.

Zaista odlična manifestacija, koja je i ove godine bila fantastična. Prošle godine nastupio sam za ekipu fratara, svidjelo mi se, pa sam došao i ove godine podržati našu braću i sestre kojima je pomoć potrebna. Prošle godine smo bili pobjednici, ali ove godine to nam nije pošlo za nogom. Ipak, rezultat večeras nije bio u prvom planu – rekao je S. Bekavac.

Posebno je sretan bio Željko Lukaček iz pobjedničke ekipe.

Ove godine konačno smo osvojili nagradu, imali smo malo više sportske sreće. Nadam se da će se tradicija nastaviti i iduće godine. U prvom planu danas je ljudskost i samo ljudskost i bitno je da se uvijek izađe u susret onima kojima je to zaista potrebno – rekao je Željko Lukaček iz Slatine.

Pehare i nagrade najboljima podijelili su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i fra Grgur Blažević, svećenik Župe svetog Roka iz Virovitice. (icv.hr, vpz.hr, fotografije: Martina Bašić i Matija Rođak)

Skip to content