“Uskrs u svakom domu”: Na humanitarnom turniru 15. ožujka snage će po četvrti put odmjeriti fratri, policajci i Gradska uprava

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Gradskoj upravi danas, 5. ožujka, predstavljeni su program i plakat nadolazeće sportsko-glazbene manifestacije humanitarnog karaktera „Uskrs u svakom domu“, koja će se održati u četvrtak, 15. ožujka, u 18 sati, u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić. Organizatori ove sportsko-glazbene manifestacije su Gradska uprava, Župna crkva svetog Roka i Policijska uprava virovitičko-podravska, čiji će predstavnici po četvrti put odmjeriti snage u malom nogometu, a ove godine i u jednoj novoj disciplini – potezanju užeta.
Ulaz je slobodan, a prikupljat će se dobrovoljni prilozi za potrebe Caritasa, odnosno za poklon pakete za najpotrebitije povodom Uskrsa.

Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić istaknuo je kako je riječ o manifestaciji čiji su značaj prepoznali brojni sugrađani, što potvrđuje i puna dvorana svake godine.
– Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su se do sada uključili u ovu akciju. To je znak da su naši sugrađani osjetljivi na potrebe drugih te su spremni, iako ni sami nemaju mnogo, odvojiti od sebe za one koji imaju još manje, rekao je Damir Marenić.

Bogat glazbeni i zabavni program vodit će Trpimir Markotić, a gost večeri bit će popularni Miroslav Škoro. U glazbenom dijelu programa nastupit će Zbor glazbene igraonice Jan Vlašimsky, Plesna skupina Katoličke osnovne škole, Zbor Katoličke klasične gimnazije, Gradska glazba Virovitica s mažoretkinjama, Suhopoljski Tamburaši, Kvartet Artes, KUC Virovitica, Nina Rajnović i Klara Volenik.

Gvardijan Župe sv. Roka, fra Rozo Brkić, naglasio je kako cilj manifestacije pomoći našim najpotrebitijim sugrađanima, ali i ukazati na prijeko potrebno zajedništvo.
– Zajedničkim snagama usmjereni prema plemenitom cilju možemo napraviti mnogo. Pojedinac bez zajednice nije ništa. Drago mi je da se manifestacija organizira i ove godine te da u njoj sudjeluju i naše kulturne ustanove i glazbenici koji joj daju jedan poseban predznak jer ipak su to djeca i izvođači iz našeg grada, rekao je fra Rozo Brkić.

Načelnik Policijske postaje Virovitica Davor Solić ovom je prilikom još jednom pozvao sve roditelje da povedu svoju djecu i dođu 15. ožujka u 18 sati u dvoranu Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić te svojom nazočnošću podignu ovu manifestaciju na još veći nivo.

Velik doprinos u organizaciji ovog turnira dao je Trpimir Markotić koji je istaknuo kako je, počevši od inicijative za ovu manifestaciju, dogovor bio da ovo neće biti samo sportski događaj te je ona u samom startu obogaćena glazbenim programom, a ove će godine biti bogatija za jednu novu disciplinu – potezanje užeta.

Predstavljanju plakata nazočili su i direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević, gradski pročelnik Siniša Palm te policijski službenik za prevenciju u PP Virovitica Ivica Blažević. (virovitica.hr, M. Bašić)

Skip to content