Uskoro upisi u Glazbenu školu Jan Vlašimsky u Virovitici, Suhopolju i Pitomači: Donosimo raspored održavanja prijemnih ispita

Glazbena škola Jan Vlašimsky poziva sve buduće glazbenike da se upišu u osnovnu glazbenu školu. Prijemni ispiti će se održati prema sljedećem rasporedu:

Prijemni ispit za školu u Virovitici održat će se u prostoru Glazbene škole, ul. Antuna Mihanovića 21, u Virovitici, 14. lipnja u 17 sati.

Prijemni ispit za dislocirani odjel u Suhopolju održat će se u prostoru Dislociranog odjela Glazbene škole Jan Vlašimsky u Suhopolju, Ul. kralja Tomislava 28, Suhopolje 19. lipnja u 16 sati.

Prijemni ispit za područnu školu u Pitomači održat će se u prostoru Glazbene škole dr. Marijana Jergovića Pitomača, Trg kralja Tomislava 1, Pitomača, 19. lipnja od 17 do 19 sati.

Pravo upisa u prvi razred osnovnoga glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina života i zadovoljila na prijemnoj audiciji.

Osnovna glazbena škola traje 6 godina pa se preporuča upis u 1. razred glazbene škole paralelno s upisom u 3. razred općeobrazovne škole kako bi se istovremeno završile i osnovna općeobrazovna škola i osnovna glazbena škola.

Polaznici se u školu u Virovitici mogu upisati na slijedeće instrumente: glasovir, gitaru, harmoniku, tambure, trubu, saksofon, flautu, klarinet, violončelo, violinu, rog i udaraljke.

Polaznici se u odjel u Suhopolju mogu upisati na: glasovir, gitaru, harmoniku, saksofon, trubu i rog, dok u Pitomači na: glasovir, gitaru, harmoniku, tambure, trubu, flautu i violinu.

Dva puta tjedno učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia-teorije. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi.

Dok roditelji ne nabave instrument može se koristiti školski instrument. Ako učenik odabere instrument violončelo, rog, trubu ili trombon dobiva školski instrument besplatno na korištenje do kraja školovanja.

Mogućnost upisa na pojedini instrument ovisi o trenutnom broju slobodnih mjesta i ostvarenim bodovima na prijemnom ispitu.

Kandidati za upis u osnovnu glazbenu školu polažu prijemni ispit za koji nije potrebno predznanje. Na prijemnom ispitu provjerava se glazbeno pamćenje, ritam i sluh kandidata. To znači da učenik mora otpjevati jednu pjesmicu po svom izboru i ponoviti zadanu melodiju i ritam.

Prijamne audicije se organiziraju u dva ispitna roka: ljetni (lipanj) i jesenski rok (kolovoz) za instrumente na kojima ostane slobodnih mjesta.

(vlasimsky.hr)

Skip to content