Uskoro sigurniji pristup do Područne škole Rezovac

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Radovi na dugo očekivanom mostu ispred Područne škole u Rezovcu (vodotok „Kanal Markovac“) u punom su jeku, a do kraja mjeseca trebali bi biti privedeni kraju. Postojeći pješački most bio je u dotrajalom stanju te je predstavljao neadekvatan pristup područnoj školi pošto je onemogućavao pristup motornim vozilima.

Za projekt „Izgradnja mosta ispred Područne škole Rezovac i uređenje okoliša“ Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova odobrilo je sufinanciranje u iznosu od 432.000,00 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 882.694,38 kuna. Projektnu prijavu je izradila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom.

Radove u Rezovcu, koje izvodi virovitička tvrtka Brana, obišli su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenik gradonačelnika Damir Marenić te pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

– Realizacijom projekta izgradit će se kolno-pješački most te parkiralište sa sedam mjesta, što će rezultirati olakšanim pristupom i unaprijeđenom razinom sigurnosti za mještane te učenike i djelatnike škole, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Skip to content