Uskoro potpisivanje ”Cash poolinga”

Danas je u prostorijama Gradske uprave održan radni sastanak sa predstavnicima Zagrebačke banke o uvođenju ”Cash poolinga” kao modelu objedinjenog vođenja računa svih tvrtki u vlasništvu Grada…1 1233316781Danas je u prostorijama Gradske uprave održan radni sastanak sa predstavnicima Zagrebačke banke o uvođenju ”Cash poolinga” kao modelu objedinjenog vođenja računa svih tvrtki u vlasništvu Grada Virovitice.

”Cash pooling” je financijska usluga koja jedinicama lokalne samouprave i poslovnim subjektima u njihovom vlasništvu daje mogućnost jednostavnijeg upravljanja likvidnošću u smislu optimiziranja kamata, transparentnijih informacija te bržeg i boljeg praćenja novčanih tokova.

Ujedno, u sklopu određene “grupe računa” negativna stanja na računima koja su “u minusu” korištenjem ove usluge mogu se pokrivati sredstvima drugih računa koja imaju pozitivna stanja, što kod osiguranja kratkoročne likvidnosti u potpunosti minimizira međusobna kreditiranja poduzeća u vlasništvu Grada.

Na sastanku su uz predstavnike Zagrebačke banke bili prisutni i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, te direktori svih tvrtki u vlasništvu Grada Željko Iharoš, Zdravko Per, Zvonko Kožnjak, Matija Mustač i Branimir Bukvić kao i pročelnica Službe za financije Vesna Grbac.

Uzimajući u obzir da se ne radi o standardnom financijskom modelu koji je već zaživio na razvijenim financijskim tržištima gdje se njime služe računovodstva lokalne samouprave gradonačelnik je najavio i skoro potpisivanje ugovora.

Skip to content