Uskoro počinje izgradnja dječjeg vrtića u Sv. Đurađu koji će imati kapacitet za 32 mališana

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U srijedu, 10. srpnja u Gradskoj je upravi potpisan još jedan dugoočekivani ugovor – o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ.

Ugovor s izvođačem radova, virovitičkom tvrtkom Domogradnja d.o.o. te sa stručnim nadzorom, tvrtkom CIP d.o.o., potpisala je v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak Sandra Moslavac.

Uz gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina, potpisivanju ugovora nazočili su i njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica te ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Riječ je o EU projektu vrijednom 5,5 milijuna kuna, za koji intenzitet potpore iznosi 90 posto. Pripremila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak Virovitica i Gradom Virovitica, a prijavljen je i odobren u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH.

Novi vrtić u Sv. Đurađu u budućnosti će pohađati dvije mješovite skupine, djeca od 1. do 3. te od 4. do 7. godine.

U vrtić će biti upisana 32 mališana, zaposlit će se četiri odgajateljice te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Sam početak radova očekujemo uskoro i nadamo se, ukoliko se sve bude odvijalo prema planu, da ćemo sljedeće pedagoške godine, odnosno u rujnu 2020. godine, upisati prvu djecu u novi vrtić, rekla je prilikom potpisivanja ugovora ravnateljica DV Cvrčak Sandra Moslavac istaknuvši kako će zasigurno biti velik broj zainteresiranih roditelja te se upravo stoga, kako bi se smanjio broj neupisane djece, radi na povećanju kapaciteta.

Novi kapaciteti pomoći će nam da što više djece bude uključeno u sustav predškolskog odgoja, što je ustvari intencija, a ujedno ćemo i uvelike olakšati roditeljima, dodala je S. Moslavac.

Zadovoljstvo ovim projektom izrazio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin ujedno najavivši i izgradnju dječjeg vrtića u Milanovcu.

Ovaj projekt možda nije financijski među „težima“, ali nama je iznimno vrijedan jer se radi o ulaganju u našu djecu, u kvalitetu njihova odgoja i obrazovanja.  Gradnjom vrtića u Sv. Đurađu olakšat će se roditeljima, ne samo iz Sv. Đurađa, nego i Podgorja i Golog Brda koji više neće svoju djecu morati voziti u grad. Sljedeći projekt koji planiramo kada se ovaj privede kraju je dječji vrtić u Milanovcu s obzirom na velik broj stanovnika u tom naselju, kao i iskazane interese, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako je u posljednjih nekoliko godina u vrtićke i školske objekte uloženo oko 150 milijuna kuna, a cilj je mladim obiteljima što više olakšati život u našem gradu.

Po završetku ulaganja u školske objekte, krećemo s ulaganjima u kvalitetna dječja igrališta, a jedno takvo nedavno je postavljeno kod Centra kulture, dodao je I. Kirin. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content