Uskoro navodnjavanje na nogometnom igralištu u Sv. Đurađu – radove obišao gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima

U petak, 19. srpnja započeli su radovi na navodnjavanju nogometnog igrališta u Svetom Đurađu. Radi se o automatskom navodnjavanju prskalicama, a projekt se realizira uz pomoć programa „Aktivne zajednice“ Hrvatskog olimpijskog odbora.

Time će ovo nogometno igralište, uz ona u Virovitici i Koriji, postati treće na području grada koje se navodnjava modernim automatskim sustavom.

Radove na ovom projektu, koji će osigurati znatno bolje materijalne uvjete sportašima, obišao je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenikom Damirom Marenićem, tajnikom Sportske zajednice grada Virovitice Tihomirom Majstorovićem te domaćinom, predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora ujedno i predsjednikom NK Sv. Đurađ Ivanom Ćavarušićem.

Projekt je vrijedan oko 175.000,00 kuna, a iznos sufinanciranja Hrvatskog olimpijskog odbora kroz program „Aktivne zajednice“ iznosi 70.000,00 kuna, dok će razliku pokriti Grad Virovitica. Ovdje u Sv. Đurađu imamo nekoliko mlađih selekcija, a još neke mlađe selekcije nogometnih klubova planiramo ovdje preseliti, tako da nam je ovaj projekt zaista važan i potreban, rekao je tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Završetak radova predviđen je do kraja mjeseca, kada će se navodnjavanje biti pušteno u rad.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i ovom je prilikom naglasio važnost sporta i ulaganja u sportsku infrastrukturu istaknuvši kako se za rad sportskih klubova na godišnjoj razini osigurava oko 2 milijuna kuna, dok je u sportsku infrastrukturu i dječja igrališta u posljednjih nekoliko godina uloženo preko 1,4 milijuna kuna. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content