Uskoro kreću radovi na obnovi zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak: Očekivana godišnja ušteda toplinske energije je 66,34 posto

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Anka Tomac potpisala je danas, 13. lipnja s direktorom tvrtke Domogradnja d.o.o. iz Virovitice Sinišom Gregorićem ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade 2 virovitičkog Dječjeg vrtića. Vrijednost ugovorenih radova je 2.657.317,25 kuna s PDV-om, a ugovor je potpisan u nazočnosti gradonačelnika Ivice Kirina, njegovih zamjenika, Damira Marenića i Vlaste Honjek – Golinac te ravnateljice Razvojne agencije VTA Tihane Harmund.

Osobito sam ponosan jer je ovo projekt kojim stvaramo kvalitetnije uvjete za boravak naših mališana. Osim energetske obnove zgrade 2 Dječjeg vrtića, Gradu Virovitici, koji je projekte prijavio u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, odobrena je i obnova zgrada 3 i 4 Dječjeg vrtića te Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić. Također, napomenuo bih da nam je od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za energetsku obnovu zgrada javnog sektora odobreno 9 od 10 prijavljenih projekata, među kojima su i Centar kulture te Područna škola Milanovac. Od većih projekata što se tiče energetske obnove, ovdje bih svakako spomenuo i dva projekta Virovitičko-podravske županije, a riječ je o obnovi Gimnazije Petra Preradovića te Sportske dvorane Tehničke škole Virovitica, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Nositelj projekta, čija je ukupna vrijednost 2.905.096,96 kuna je Dječji vrtić Cvrčak, a partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Sektor za energetsku učinkovitost. Sufinanciranje EU je 61,07 posto ukupno prihvatljivih troškova, dok razliku podmiruje osnivač – Grad Virovitica.

U sklopu energetske obnove izvršit će se sanacija vanjske ovojnice zgrade vrtića, odnosno zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija vanjskih zidova i poda negrijanog tavana te zamjena sustava grijanja (ugradnja kondenzacijskog kotla i novih radijatora te uvođenje sustava ventilacije s rekuperacijom). Energetskom obnovom zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak očekuje se ušteda u potrošnji toplinske energije za 66,34% na godišnjoj razini te smanjenje godišnje emisije CO2 za 73,51%. Samim time osigurat će se i optimalni uvjeti za siguran boravak djece i odraslih u vrtiću.

Ovdje je riječ o unaprjeđivanju uvjeta rada našeg Dječjeg vrtića i to me posebno raduje. Naša zgrada će dobiti znatno ljepši izgled s obzirom na to da je fasada iz 1974. godine, a ono što je još bitnije, imat ćemo kvalitetnije uvjete boravka, a postići ćemo i značajne uštede, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Anka Tomac. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content