Uskoro kreće energetska obnova Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović najavio je nova ulaganja u obrazovni sustav na našem području. Naime, Županiji su odobrena četiri projekta energetske obnove odgojno-obrazovnih ustanova radi boljih uvjeta školovanja, ali i značajnih ušteda. Tako nam uskoro predstoji energetska obnova Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici. Uz Sportsku dvoranu, obnovit će se tri osnovne škole, odnosno zgrada B Petra Preradovića Pitomača, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje te sportska dvorana i OŠ Suhopolje.

Ukupna vrijednost projekata iznosi oko 16 milijuna kuna, a financirat će se sredstvima Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje te Virovitičko-podravske županije.

– Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i VIDRA-i, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost energetski će se obnoviti škole i sportske dvorane, a sve to na korist našoj djeci i njihovim boljim uvjetima obrazovanja. Uz značajne uštede na energentima, sredstva koja ćemo uštedjeti usmjerit ćemo za još više ulaganja za bolje uvjete obrazovanja i naših učitelja i djece – naglasio je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, foto: M. Rođak)

Skip to content