Uređenje prometne zone oko OŠ „Vladimir Nazor“: Potpisan Ugovor za rekonstrukciju dijela Masarykove ulice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica i Ceste d.d. Bjelovar potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Ulice Tomaša Masaryka u Virovitici. Ugovor je vrijedan 1,8 milijuna kuna, a u sklopu istog Masarykova ulica uredit će se u dijelu od Ulice Pavla Radića do Ulice Nikole Tesle.

Projekt je sufinanciran iz MUP-ovog Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH. Gradu je za prvu fazu odobreno 550.000,00 kuna i to za rješavanje sigurnosti prometovanja pješaka i biciklista, odnosno za nogostup, biciklističke staze i postavljanje prometne signalizacije.

Zbog blizine Osnovne škole Vladimir Nazor, COOR-a, sportske dvorane i Učeničkog doma, u tom dijelu grada nastaju velike gužve, što predstavlja opasnost za najranjivije sudionike u prometu – djecu. Nakon prve faze, Grad Virovitica će nastaviti s uređenjem ove ulice, za što je izrađen izvedbeni projekt. U skladu s projektom, u budućnosti će se u Masarykovoj rješavati i prometni problemi križanja stambenih i sabirnih ulica, kao i promet u mirovanju, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Skip to content