Uređenje prometne zone oko OŠ „Vladimir Nazor“: MUP će sufinancirati rekonstrukciju dijela Masarykove ulice

Grad Virovitica u sljedećoj godini planira krenuti s uređenjem prometne zone oko Osnovne škole „Vladimir Nazor Virovitica“, a koje obuhvaća uređenje Ulice Tomaša Masaryka od Ulice Pavla Radića do Nikole Tesle.

Projekt je nominiran za sufinanciranje iz MUP-ovog Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH za 2021. godinu. MUP je Gradu za prvu fazu odobrio 550.000,00 kuna i to za rješavanje sigurnosti prometovanja pješaka i biciklista postavljanjem prometne signalizacije i ITS prometnih rješenja te nužne sanacije završnog sloja kolnika u svrhu postave umjetnih izbočina. Ukratko, sredstva su odobrena za nogostup, biciklističke staze, postavljanje digitalnih znakova.

Zbog blizine škole, sportske dvorane i učeničkog doma, u tom dijelu grada nastaju velike gužve, što predstavlja opasnost za najranjivije sudionike u prometu – djecu. Nakon prve faze, Grad Virovitica će nastaviti s uređenjem ove ulice, za što je izrađen i izvedbeni projekt. U skladu s projektom, u budućnosti će se u Masarykovoj rješavati i prometni problemi križanja stambenih i sabirnih ulica, kao i promet u mirovanju. (www.virovitica.hr, fotografija: Matija Rođak)

Skip to content