Uređenje Mihanovićeve ulice preteča je buduće virovitičke šetnice

Prolazeći središtem Virovitice vjerojatno ste zamijetili kako je kroz centar grada povećan intenzitet…1 1223621503Prolazeći središtem Virovitice vjerojatno ste zamijetili kako je kroz centar grada povećan intenzitet prometa. Jedan od razloga tomu, zasigurno je i početak intenzivnijih radova na rekonstrukciji Mihanovićeve ulice koja je jednim dijelom zatvorena za promet.

Riječ je o radovima na proširenju i uređenju ulice od raskrižja s ulicom Stjepana Radića pa sve do Bečke ulice. Nakon što rekonstrukcija u cijelosti bude završena, na ovu ulicu će se preusmjeriti sav promet iz središta grada. Nakon te etape slijedi uređenje šetnice.

–    U osnivanju je stručno povjerensvo koje će raspisati natječaj za idejno rješenje izgleda šetnice. Najbolja tri rješenja, nakoj javne rasprave u koju čemo uključiti građane Virovitice, biti će nagrađena. Sadržaj šetnice obogatit će se postavljanjem fontana, klupa za sjedenje… s ciljem da šetnica postane ogledni primjerak Virovitice u turističkoj promiđbi. Rekao je virovitički gradonačelnik Iviva Kirin.

Skip to content